Biter av kandisert ingefær gir denne formkaken en uventet tvist. Nydelig sammen med rabarbraen men er du ikke glad i det kan du selvsagt bare droppe den.
180 g mel
12 g bakepulver
3 g salt
90 g romtemperert smør
200 g sukker
2 store egg 60-70 g
1 ts vanilje-ekstrakt, hvis du ikke har ekstrakt av god kvalitet, bruk heller frø fra 1 liten vaniljestang
1,2 dl appelsinjuice
300 g rabarbra, renset og delt i grove biter
50 g kandisert ingefær
Sett ovnen på 180 ° C. Smør og strø en 26 x 10 cm brødform med mel og legg et stykke bakepapir i bunn. Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
Kjør smør mykt og fluffy på medium hastighet i en mikser, ha så i sukker gradvis og kjør det hvitt.
Ha i eggene, et ad gangen, og bland godt. Ha i vanilje-ekstrakt eller vaniljestang.
Ha i halvparten av det tørre på lav hastighet til det akkurat er blandet inn.
Tilsett all juicen, og resten av det tørre til alt er blandet. Røren kan se ut som den deler seg men det er sånn den skal være.
Fold forsiktig inn rabarbra og grovhakket kandisert ingefær. Ha røren over i formen og stek kaken ca 1 time.
Sjekk kaken med en kaketester, den skal komme ut tørr når kaken er ferdig.
Sett kaken på rist og ta den ut av formen for videre avkjøling etter 10 minutter.