Oppskriften er til 2 formkaker og denne kaken får huset til å lukte fantastisk! Kjempe-enkel å lage og i tillegg veganer - vennlig. Gresskar sørger for den saftige konsistensen og krydderne får deg nesten til å tenke på ju.
390 g mel
340 g mørkt brunt sukker
12 g natron
6 g bakepulver
6 g
salt
1 ts muskat
1 ts kanel
1 ts allehånde
½ ts nellik
420 g gresskapuré
2,4 dl rapsolje
75 ml maplesirup
0,8 dl vann
100 gr pecan-nøtter og noen til pynt.
Sett ovnen på 180° C og smør to 26 x 10 cm brødformer med litt olje og strø med mel. Ha en stripe med bakepapir i bunn.
Visp sammen alle tørre ingredienser i en stor bolle.
I en annen bolle visper du sammen olje, vann, maplesirup og gresskarpuré.
Fold det våte inn i melblandingen til alt er godt blandet.
Fold i pecan-nøttene tilslutt. Fyll samme mengde i formene og pynt med pecan-nøtter på toppen.
Stekes i ca 1 time og 15 minutter men sjekk de underveis – alle ovner er forskjellige!