Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Formkake med gresskar og pecan-nøtter

Formkake med gresskar og pecan-nøtter>

Oppskriften er til 2 formkaker og denne kaken får huset til å lukte fantastisk! Kjempe-enkel å lage og i tillegg veganer - vennlig. Gresskar sørger for den saftige konsistensen og krydderne får deg nesten til å tenke på ju.

 

390 g mel

340 g mørkt brunt sukker

12 g natron

6 g bakepulver

6 g

 salt

1 ts muskat

1 ts kanel

1 ts allehånde

½ ts nellik

420 g gresskapuré

2,4 dl rapsolje

75 ml maplesirup

0,8 dl vann

100 gr pecan-nøtter og noen til pynt.

 

Sett ovnen på 180° C og smør to 26 x 10 cm brødformer med litt olje og strø med mel. Ha en stripe med bakepapir i bunn. Visp sammen alle tørre ingredienser i en stor bolle. I en annen bolle visper du sammen olje, vann, maplesirup og gresskarpuré.

Fold det våte inn i melblandingen til alt er godt blandet. Fold i pecan-nøttene tilslutt. Fyll samme mengde i formene og pynt med pecan-nøtter på toppen. Stekes i ca 1 time og 15 minutter men sjekk de underveis – alle ovner er forskjellige!

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev