Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Epleterte, smuldredeig og vaniljesaus

Epleterte, smuldredeig og vaniljesaus>

Mørdeigsbunn

300 g mel

125 g melis

250 g romtemperert smør

1,5 egg

 

Fyll

4 epler

100 g sukker

½ ts kanel

200 g pecannøtter

50 g pistasjer

 

Smuldredeig

1 dl hvetemel

1,5 dl lettkokte havregryn

35 g sukker

75 g kaldt smør

 

Ha mel, melis og smør i kjøkkenmaskin med grind og kjør dette sakte sammen. Ha forsiktig i egget, og kjør deigen sammen.

Legg den i kjøleskap i minimum 2 timer.  Ta deigen ut og la den temperere seg litt på benken, ca 20 minutter. Bruk godt med mel for å kjevle ut deigen til ca 3 med mer tykkelse til den passer en terteform på 24 cm. Kle formen med aluminiumsfolie, og fyll opp med litt erter eller ris i bunnen. Stek tertebunnen i 15 minutter på 175 °C.

Skrell eplene, fjern kjernehus og del i biter. Smelt sukker til karamell. Tilsett eplene og kanelen. La dette surre til eplene er litt møre, ca 5 minutter på middels varme. Sil av saften og rør inn pecannøttene. Fordel fyllet på tertebunnen. Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en foodprocessor med kniv. Kjør den hurtig sammen til smuler.

Dryss dette over eplene og stek til terten er gylleen og smulene sprø. Dette tar ca 20 minutter. Dryss over hakkede pistasjenøtter.  

 

Vaniljesaus

1 liter fløte

180 s sukker

12 eggeplommer

1 vaniljestang

 

Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet, legèr med plommene. Pisk godt og varm opp til rett under kokepunktet. Ta av varmen, sil av og avkjøl.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev