600 g sukker
420 g smør
6 hele egg
18 g bakepulver
10 g natron
4 g salt
12 g vaniljesukker
690 g rømme eller crème fraiche
8 eplerskiver vendt i sukker og kanel
Visp smør og sukker i en mikser til en smooth konsistens tilsett egg litt og litt. Bland inn alle tørre ingredienser og rømme i to omganger. Deigen fylles i kakeformen og topp den med skivede epler. Stek på 160 ° C i 45 minutter.
Karamellfugde
250 g sukker
250 g brunt sukker
150 g saltet smør
0,5l fløte
1 dl melk
10 g maldonsalt
Karameliser sukker i en gryte, tilsett melk og fløte. Kjøl ned og bland in smør og salt.
Granny Smith agar
500 g eplejuice
10 g agar- agar
100 g sukker
250 g granny smithpuré
25 g sitronjuice
Kok opp eplejuice, bland agar agar og sukker i bolle og tilsett juicen. Kok dette i 2 minutter. Sett laken i kjøleskap og kjøl den ned til en stiv konsistens.Bland gele i termomikser med granny smith og sitronjuice til smooth konsistens.
Karamelliserte epler
Skrell og kutt granny smith epler ifirkanter. Lag lys caramel i en gryte, tilsett fløte og smør. Epler og karamel legges i vacumposer og steames på 80 ° C i 6 minutter.
Pekan-nøtter
Bland pekannøtter med litt salt og olje. Stek dem i ovnen på 180 ° C til gyldig farge.
Vaniljeis
1250 g melk
1500 g fløte
440 g sukker
3 vaniljestang
375 g eggeplomme
150 g melkepulver
5 g stab 2000
125 g trimolin-nevulin
Bland alle ingrediensene og kok opp til 82 ° C . Kjøl ned og frys inn.
Anrett gjerne som på bildet eller slik du ønsker.