Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Eplekake, karamellfudge, pekannøtter og vanileis

Eplekake, karamellfudge, pekannøtter og vanileis >

600 g sukker 

420 g smør

6  hele egg 

18 g  bakepulver 

10 g  natron

4 g salt

12 g  vaniljesukker

690 g  rømme eller crème fraiche

8 eplerskiver vendt i sukker og kanel

 

Visp smør og sukker i en mikser til en smooth konsistens tilsett egg litt og litt. Bland inn alle tørre ingredienser og rømme i to omganger. Deigen fylles i kakeformen og topp den med skivede epler. Stek på 160 ° C  i 45 minutter.

 

 

Karamellfugde

250 g sukker 

250 g brunt sukker 

150 g saltet smør 

0,5l fløte

1 dl melk

10 g maldonsalt

 

Karameliser sukker i en gryte, tilsett melk og fløte. Kjøl ned og bland in smør og salt.

 

 

Granny Smith agar

 500 g eplejuice 

10 g agar- agar 

100 g sukker

250 g granny smithpuré 

25 g sitronjuice

 

Kok opp eplejuice, bland agar agar og sukker i bolle og tilsett juicen. Kok  dette  i 2 minutter. Sett laken i kjøleskap og kjøl den ned til en stiv konsistens.Bland gele i termomikser med granny smith og sitronjuice til smooth konsistens.

 

 

Karamelliserte epler

Skrell og kutt granny smith epler ifirkanter. Lag lys caramel i en gryte, tilsett fløte og smør. Epler og karamel legges i vacumposer og steames på 80 ° C i 6 minutter.

 

 

Pekan-nøtter

Bland pekannøtter med litt salt og olje. Stek dem i ovnen på 180 ° C  til gyldig farge.

 

 

Vaniljeis

1250 g melk

1500 g fløte

440 g sukker

3 vaniljestang

375 g eggeplomme 

150 g melkepulver

5 g stab 2000

125 g trimolin-nevulin

 

Bland alle ingrediensene og kok opp til 82 ° C . Kjøl ned og frys inn.

Anrett gjerne som på bildet eller slik du ønsker.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev