250 g fløte
400 g andoa noir Valrhona eller en sjokolade med 70% kakaoinnhold
50 g usaltet temperert smør
Kok opp fløte og smelt sjokolade i vannbad. Hell den kokende fløten over den smeltede sjokoladen og rør den helt glatt. Har du stor mengde, kjøres den glatt med stavmikser. Rør inn temperert smør og kle en ønsket form med bakepapir. Fyll først i sjokoladeganachen, så kjeks, og hakket, valgfritt godteri. Gjenta en gang til sånn at du har ganachen til slutt.
La kaken stå kaldt i minst 5 timer. La den stå ute i romtemperatur i ca en time før servering og pynt den med hva du ønsker.
Fyll
250 g meierismør
175 g melis
saft og raspet skall av 1 sitron
Pisk temperert, mykt smør og melis hvitt. Tilsett sitronzest og saft. Du kan bruke pistasjnøtter, gelétopper, marsipan, valnøtter, brente mandler, kinakuler, dadler, fiken, macadamianøtter og peanøtter som fyll i tillegg.