Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Dansk rugbrød

Dansk rugbrød >

700 g kokende vann

250 g kuttet rug

80 g solsikkekjerner

80 g gresskar

 

80 g linfrø

200 g siktet rug

100 g finmalt rug

15 g havsalt

15 g maltekstrakt

150 g grov, bakeklar surdeig

2 g gjær

5 g fennikelfrø

 

 

Rist kjernene i en panne til de blir gylne. Bland dem med rugkjernene og hell over kokende vann. La det stå kjølig over natt, min. 6 timer.

Bland skoldinga med de andre ingrediensene og bland rolig i eltemaskin i 10 minutter. Dekk til deigen og la den stå i 2-3 timer. Del så i to emner og ha dem over i smurte former.

 

La dem stå i 2-3 timer på ny til de har hevet seg ca. 1,5 cm i formene. Stekes i forvarmet ovn på 190 °C til kjernetemperatur på 98 °C.

Avkjøles på rist. Bør stå et døgn før man skjærer i brødene.

 

Dette er det gode basisbrødet i jula som passer til alt. Det holder seg saftig lenge.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev