Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade crack pie

crack pie>

1 ss lysebrunt sukker 

55 g smør, smeltet

 

Havrekake

115 g romtemperert smør

75 g lysebrunt sukker

40 g hvitt sukker

1 eggeplomme

80 g brødmel

120 g havregryn 

1/8 ts bakepulver

Klype bikarbonat med brus, bruspulver eller natron 

 

Crack Pie fyll

300 g hvitt sukker

180 g lysebrunt sukker

20 g tørrmelk

24 g frysetørket melkepulver som brukes blant annet i caffe latte, capuccino 

225 g smør, smeltet

180 ml fløte 

½ ts vaniljeekstrakt

8 eggeplommer

 

Lag havrekake og forvarm ovnen til 180° C. Pisk smør og sukker på middels høy hastighet i en elektrisk mikser til det er luftig og lysegult. Det tar 2-3 minutter. Skrap ned sidene av bollen.

 

Tilsett eggeplomme ved lav hastighet. Øk hastigheten til middels høy og pisk til sukkeret oppløses og blandingen er lys. Det tar 1-2 minutter. Tilsett mel, havregryn, bakepulver, bikarbonat brus og ½ ts havsalt på lav hastighet.

 

Bland til deigen sammen så den blir en litt luftig, fet blanding. Skrap ned sidene av bollen. Spre deigen til 5 mm tykk på et ovnsbrett på 25 cm x 31 cm smurt og foret med bakepapir. Deigen dekker ikke brettet; dette er bra. Stek til den er karamellisert på toppen, oppblåst, det tar ca 15 minutter. Avkjøl helt og del i stykker.

 

Pulse havrekaken, brunt sukker og ¼ ts havsalt i en kjøkkenmaskin til blandingen ligner våt sand. Overfør den til en bolle, tilsett smeltet smør og elt til det er fuktig nok til å lage en ball. Hvis det ikke er fuktig nok, smelter du ytterligere 14 g - 25 g smør og elter det inn. 

 

Del jevnt mellom to paiformer med en diameter på 25 cm og trykk godt inn i bunnen og oppover.

Paibunnene kan oppbevares kjølig i 2 uker.

 

For å fylle Crack Pien, forvarm ovnen til 180° C. Pisk sukker, melkepulver, og 1½ ts havsalt i lav hastighet i en mikser til den er blandet. Tilsett smør, pisk til tørre ingredienser er fuktige det tar ca 2-3 minutter, tilsett fløte og vanilje og pisk i 2-3 minutter.  

 

Skrap ned sidene av bollen, tilsett eggeplommer og bland de inn forsiktig inn, men pass på at blandingen er blank og homogen. Fordel blandingen på kakebunnene, fyll på tre fjerdedeler, og stek til de er gyldenbrune og passe fast. Det tar 15 minutter.

 

Åpne døren til ovnen og reduser ovnens temperatur til 170 ° C. Avhengig av ovnen din, kan det ta 5 minutter eller lenger for ovnen for å kjøle seg ned til den nye temperaturen så hold paien i ovnen under denne prosessen.

 

Når ovnen måler 170° C, lukk døren og stek i 5 minutter til. Paiene skal fortsatt være faste i midten, men ikke rundt kantene. Hvis fyllet fortsatt er for fast, la paiene steke i ytterligere 5 minutter. Fjern dem forsiktig fra ovnen, overfør til et rist og avkjøl til romtemperatur. Du kan få raskere avkjøling ved å overføre paiene til kjøleskapet eller fryseren hvis du har det travelt.

 

Frys deretter paiene dine for komprimere fyllet og det får satt seg. Det tar 3 timer eller over natten.

Frysing er signaturteknikken til en perfekt utført Crack Pie. 

 

Hvis du ikke serverer paiene med en gang, pakk det godt inn i plastfolie. De kan oppbevares nedkjølt i 5 dager eller i fryseren i en måned. Overfør paiene fra fryseren til kjøleskapet for å tine i minst 1 time før de skal serveres.

 

Server Crack Pies kald. Pynt med melis og bruk en finmasket sil. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev