FOTO marius Rua
KOKK konditor Cathrine Nilsen
appetitt 4/2013
Mazarinbunn
500 g kransekakemasse
500 g sukker
500 g smør
5 dl egg
100 g mel
ca 500 g frosne bringebær
skall av 1 sitron
Kransekakemassen og sukkeret kjøres finkornet med grinda. Ha i smør klattvis. Ha så i egg og tilslutt melet med sitronskallet. Strykes jevnt ut i en lavpannet bakke. Dryss over frosne bringebær og stek ved 170 °C til den er gyllen.
Japanoisebunn
360 g sukker
200 g eggehvite
80 g ristede og hakkede mandler
100 g mandelmel
Pisk eggehvitene stive med sukkeret. Vend forsiktig inn mandlene. Stek ved 170 °C ca 25 minutter.
Melkesjokoladeanglaise
80 g eggeplommer
40 g sukker
250 g fløte
250 g melk
920 g fløte
900 g melkesjokolade
400 g bitter sjokolade, minimum 70%
Eggeplommene piskes opp med litt av sukkeret. Kok opp melk og fløte sammen resten av sukkeret. Hell dette oppi eggeplommene. Sjokoladen smeltes og fløten lettpiskes. Bland sjokoladen oppi eggeblandingen. Vend forsiktig inn den lettpiskede kremen.
Sitronkrem
140 g sitronsaft
skall av 3 sitroner
120 g sukker
3 egg
100 g smør
1,5 plate gelatin
1 vaniljestang
Pisk saft, skall, sukker og egg sammen med vaniljestangen til det akkurat bobler. Sil av. Ha i gelatinen og monter inn smøret.