Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Mazarin, sitron og melkesjokoladekake

Mazarin, sitron og melkesjokoladekake>

Mazarinbunn

500 g kransekakemasse

500 g sukker

500 g smør

5 dl egg

100 g mel

ca 500 g frosne bringebær

skall av 1 sitron

 

Kransekakemassen og sukkeret kjøres finkornet med grinda. Ha i smør klattvis. Ha så i egg og tilslutt melet med sitronskallet. Strykes jevnt ut i en lavpannet bakke. Dryss over frosne bringebær og stek ved 170 °C til den er gyllen.

 

Japanoisebunn

360 g sukker

200 g eggehvite

80 g ristede og hakkede mandler

100 g mandelmel

 

Pisk eggehvitene stive med sukkeret. Vend forsiktig inn mandlene. Stek ved 170 °C ca 25 minutter.

 

Melkesjokoladeanglaise

80 g eggeplommer

40 g sukker

250 g fløte

250 g melk

920 g fløte

900 g melkesjokolade

400 g bitter sjokolade, minimum 70%

 

Eggeplommene piskes opp med litt av sukkeret. Kok opp melk og fløte sammen resten av sukkeret. Hell dette oppi eggeplommene. Sjokoladen smeltes og fløten lettpiskes. Bland sjokoladen oppi eggeblandingen. Vend forsiktig inn den lettpiskede kremen.

 

Sitronkrem

140 g sitronsaft

skall av 3 sitroner

120 g sukker

3 egg

100 g smør

1,5 plate gelatin

1 vaniljestang

 

Pisk saft, skall, sukker og egg sammen med vaniljestangen til det akkurat bobler. Sil av. Ha i gelatinen og monter inn smøret.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev