Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Aniskringle

Aniskringle>

500 g H-melk

900 g siktet hvete

100 g finmalt rug

160 g sukker

1 egg

10 g gjær

15 g havsalt

10 g anisfrø

140 g mykt smør

 

Bland alt sammen i eltemaskinen, bortsett fra smøret. Eltes i 12 minutter til deigen er smidig og blank. Tilsett smør og elt det inn i deigen.

Dekk til bollen og la den hvile en times tid.

 

Del den i 16 emner som rulles ut til kringler. Legg dem på plater og hev til dobbel størrelse.

 

Pensle med sammenvispet egg og stek til de er gylne. Det tar 12 minutter på 210 °C. Aniskringler hører jula til og smaker godt med smør og ost på. De er gode nystekte, men kan fint fryses.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev