Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Surdeigsbrød med løpstikkepesto

Surdeigsbrød med løpstikkepesto >

3 små brød

 

150 g surdeig

825 g økologisk siktet hvete

75 g økologisk finmalt spelt

650 g vann

30 g salt

 

Bland alle ingrediensene utenom salt i en eltebolle. Elt på lav hastighet i 15-20 minutter. Tilsett salt og elt videre på medium hastighet til deigen er elastisk og slipper bollekanten.

 

Legg deigen i en smurt bolle, dekk med plastfolie og la deigen heve i kjøleskap over natten. Del deigen i tre like store emner, form dem runde og legg i hevekurver. La heve til dobbel størrelse i romtemperatur. 

 

Vend brødene forsiktig ut av kurvene og over på bakebrett. Snitt brødene, og sett dem inn i forvarmet ovn ved 230 °C. 

Hell ½ dl varmt vann i bunnen av ovnen for å danne damp. Lukk døren raskt. 

 

Skru ned ovnen til 210 °C etter 15 minutter, og stek videre i 15 minutter. Avkjøl på rist. 

 

 

Løpstikkepesto

200 g renset og vasket løpstikke

rapsolje 

30 g ristede linfrø 

 

Blansjer løpstikken i ett minutt og kjøl ned i isvann. Press ut mest mulig vann fra den, blend og spe med rapsolje til ønsket konsistens. Vend ristet linfrø inn i pestoen og smak til med salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev