Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Steinsoppfocaccia

Steinsoppfocaccia >

Til ett stort brød

obs! brødet tar to dager å bake!

 

480 g hvetemel

50 g rugmel

3,3 dl vann

 

Bland sammen i en eltebolle og dekk med plastfolie. La dette stå over natten.   

 

5 g gjær

7 g salt

100 g steinsopp, renset og kuttet i store biter

0,4 dl olivenolje

 

Bland gjær og salt i deigen fra dagen før og elt sammen i ca 10 minutter. Ha i steinsopp og bland godt sammen. Ha olivenoljen i en ny bolle og hell deigen over. Vend deigen slik at den får olje rundt seg, og dekk med plastfolie. La den heve i ca 3 timer. Strekk så deigen utover og brett den lagvis slik at du får tre lag. La den heve i en time og gjenta dette to ganger.

Slå deigen flat og press den utover på ett stekebrett med bakepapir. Dytt forsiktig ned flere biter med sopp og dryss over med maldonsalt. La focacciaen heve i 45 minutter og sett den inn i stekeovn på 250 °C. Etter 5 minutter settes temperaturen til 180 °C og focacciaen stekes i 30-40 minutter. Pensle den med god olivenolje med en gang den er ferdig. Dryss over hakket rosmarin.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev