2 pakker fersk gjær
1 1/4 l lunkent vann
5 dl stekt steinsopp
2 kg siktet hvetemel
1/2 ss salt
1 dl soppolje eller olivenolje
Bland ut gjæren i det lukne vannet. Forvell og stek steinsppen, tørk den og del en i passe biter. Bland alle ingrediensene til en fin og smidig deig. Tilsett melet litt av gangen. Blir deigen tørr, ha i litt mer væske. La den heve til dobbel størrelse i en tildekket bolle. Del deigen i 8 emner på et melet bakebord og form dem til små runde brød. Etterhev til dobbel størrelse under klede i ca en halv time. Stek soppbrødene i ca 45 minutter på 200° C.
soppolje
200 g blandet skogsopp
5 dl naturell olje
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
Skjær soppen i biter og stek den med olje og salt til væsken er fordampet. Hell over resten av oljen og avkjøl blandingen. Sett den i kjøleskapet. Den holder seg i 1 måned.