Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Pultostpai

Pultostpai >

Paideig

125 g smør

150 g mel

1 ss vann

 

La smøret være romtemperert. Smuldre mel og smør i en bolle. Her er det lov til å bruke fingrene. Tilsett vannet og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. Kjevle ut deigen og dekk en paiform. Lag noen små hull i bunnen med en gaffel.

 

Forstek paibunnen på 180 °C til den begynner å bli lett gyllen. Før du steker bunnen kan det være lurt å dekke til med bakepapir og ha i tørkede erter for at paibunnen skal beholde formen under steking.  

 

Paifyll

1 vårløk

1 ts smør

3 egg

2 dl fløte eller melk, eller en blanding

200 g pultost

1 ts salt

 

Kutt vårløken i skiver og fres raskt i smør. Fordel pultosten over vårløken. Pisk sammen egg og melk/fløte, og slå over. Stek på ca 160 °C i 30-45 minutter til paien har stivnet.

Paien kan serveres kald eller lun sammen med godt brød, smør salat, tomatsalat, urterømme eller som den er på en buffet. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev