Paideig
125 g smør
150 g mel
1 ss vann
La smøret være romtemperert. Smuldre mel og smør i en bolle. Her er det lov til å bruke fingrene. Tilsett vannet og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. Kjevle ut deigen og dekk en paiform. Lag noen små hull i bunnen med en gaffel.
Forstek paibunnen på 180 °C til den begynner å bli lett gyllen. Før du steker bunnen kan det være lurt å dekke til med bakepapir og ha i tørkede erter for at paibunnen skal beholde formen under steking.
Paifyll
1 vårløk
1 ts smør
3 egg
2 dl fløte eller melk, eller en blanding
200 g pultost
1 ts salt
Kutt vårløken i skiver og fres raskt i smør. Fordel pultosten over vårløken. Pisk sammen egg og melk/fløte, og slå over. Stek på ca 160 °C i 30-45 minutter til paien har stivnet.
Paien kan serveres kald eller lun sammen med godt brød, smør salat, tomatsalat, urterømme eller som den er på en buffet.