FOTO tom haga
KOKK daniel Rougiè madsen
appetitt 3/2008
Pizzabunn
1. dag
675 g hvetemel
382 g vann
8 g tørrgjær
1 ts salt
Bland sammen mel og vann. Kjør dette i 3 minutter på lav hastighet. Tilsett gjær og salt og sett dette til heving i en time. Kjør deigen i 7 minutter på høy hastighet. La deigen stå kaldt til dagen etter.
2. dag
1575 g hvetemel
780 g vann
8 g tørr gjær
4 ts salt
Bland ingrediensene i deig 2 og tilsett deig 1. Lag 150 g deigboller og kjevle dem passe tynne. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Kjevle tykkelsen på deigen ut i fra hva slags ovn du bruker. Ha på oster som talleggio, roquefort, gruyère og mozzarella. Bak pizzaene i ovnen på ca 250 °C i 6 minutter eller til osten er smeltet. Det er store variasjoner på ovner og pizzaovner er spesiallaget for dette. Det går helt fint med en vanlig stekeovn.