Pizzabunn
1 kg hvetemel
6,5 dl vann
15 g salt
10 g gjær
Bland vann og hvetemel i en bolle og dekk med plastfolie. La det stå i en time. Ha i salt og gjær og elt deigen på lav hastighet i ca 15 minutter. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer. Hvis deigen ikke hever lenge nok, vil den trekke seg sammen og miste fasongen etter at den er kjevlet ut.
Del deigen i emner på ca 250 g og form dem til store boller. Dekk med plastfolie og la dem heve i 45 minutter. Kjevle bunnene til tynne pizzabunner på ca 30 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel og forstek dem i ovn på 220° C i 3 minutter. Ta bunnene ut og ha på ønsket fyll!
Pizza med tomat, parmesan og pinjekjerner
6 plommetomater
200 g parmesan
40 g pinjekjerner
1 kvist med rosmarin
2 fedd hvitløk
god olivenolje
Del tomatene i fire og ta ut innmaten. Kutt tomatene i terninger. Kutt parmesanen i små terninger. Grovhakk rosmarin og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen og vend inn litt olivenolje. Fordel fyllet utover pizzabunnene og stek pizzaen på 220 °C i 6-8 minutter. Dryss over litt salt og pepper før servering.