Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Pizza med tomat, parmesan og pinjekjerner

Pizza med tomat, parmesan og pinjekjerner >

Pizzabunn

1 kg hvetemel

6,5 dl vann

15 g salt

10 g gjær

 

Bland vann og hvetemel i en bolle og dekk med plastfolie. La det stå i en time. Ha i salt og gjær og elt deigen på lav hastighet i ca 15 minutter. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer. Hvis deigen ikke hever lenge nok, vil den trekke seg sammen og miste fasongen etter at den er kjevlet ut.

Del deigen i emner på ca 250 g og form dem til store boller. Dekk med plastfolie og la dem heve i 45 minutter. Kjevle bunnene til tynne pizzabunner på ca 30 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel og forstek dem i ovn på 220° C i 3 minutter. Ta bunnene ut og ha på ønsket fyll!   

 

Pizza med tomat, parmesan og pinjekjerner 

6 plommetomater

200 g parmesan

40 g pinjekjerner

1 kvist med rosmarin

2 fedd hvitløk

god olivenolje

 

Del tomatene i fire og ta ut innmaten. Kutt tomatene i terninger. Kutt parmesanen i små terninger. Grovhakk rosmarin og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen og vend inn litt olivenolje. Fordel fyllet utover pizzabunnene og stek pizzaen på 220 °C i 6-8 minutter. Dryss over litt salt og pepper før servering. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev