Pizzabunn
1 kg hvetemel
6,5 dl vann
15 g salt
10 g gjær
Bland vann og hvetemel i en bolle og dekk med plastfolie. La det stå i en time. Ha i salt og gjær og elt deigen på lav hastighet i ca 15 minutter. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer.
Hvis deigen ikke hever lenge nok, vil den trekke seg sammen og miste fasongen etter at den er kjevlet ut. Del deigen i emner på ca 250 g og form dem til store boller. Dekk med plastfolie og la dem heve i 45 minutter. Kjevle bunnene til tynne pizzabunner på ca 30 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel og forstek dem i ovn på 220 ° C i 3 minutter. Ta bunnene ut og ha på ønsket fyll!
Pizza med egg og bacon
1 beger crème fraîche
2 fedd hvitløk
1 liten bunt timian
1 pakke med bacon, sprøstekt
8 egg
200 g mozarellaost
100 g parmesan
salt og pepper
Grovhakk hvitløk og timian. Ha crème fraîche i en kjele og ha i hvitløk, timian, salt og pepper. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Ha den hvite sausen på pizzaen og fordel utover ost. Topp med bacon. Stek pizzaen i 6-8 minutter på 220 °C. Knekk eggene rett på pizzaen. Varmen fra pizzabunnen vil gjøre at eggene stekes ferdig.