Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Pizza med egg og bacon

Pizza med egg og bacon >

Pizzabunn

1 kg hvetemel

6,5 dl vann

15 g salt

10 g gjær

 

Bland vann og hvetemel i en bolle og dekk med plastfolie. La det stå i en time. Ha i salt og gjær og elt deigen på lav hastighet i ca 15 minutter. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt olje. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer.

Hvis deigen ikke hever lenge nok, vil den trekke seg sammen og miste fasongen etter at den er kjevlet ut. Del deigen i emner på ca 250 g og form dem til store boller. Dekk med plastfolie og la dem heve i 45 minutter. Kjevle bunnene til tynne pizzabunner på ca 30 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel og forstek dem i ovn på 220 ° C i 3 minutter. Ta bunnene ut og ha på ønsket fyll!

 

Pizza med egg og bacon

1 beger crème fraîche

2 fedd hvitløk

1 liten bunt timian

1 pakke med bacon, sprøstekt

8 egg

200 g mozarellaost

100 g parmesan

 salt og pepper

 

Grovhakk hvitløk og timian. Ha crème fraîche i en kjele og ha i hvitløk, timian, salt og pepper. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Ha den hvite sausen på pizzaen og fordel utover ost. Topp med bacon. Stek pizzaen i 6-8 minutter på 220 °C. Knekk eggene rett på pizzaen. Varmen fra pizzabunnen vil gjøre at eggene stekes ferdig.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev