2 kopper kikerter eller Urad-mel
1 ts malt pepper
1 ts malt spisskummen
½ ts salt
1 ts finhakket hvitløk
¼ kopp vann vann
½ ts cayennepepper
2 ts vegetabilsk olje eller ghee
2 kopper olje til steking
Legg mel, malt pepper, spisskummen og salt i en bolle. Legg 2 dl mel, 1 ts malt pepper, 1 ts spisskummen og ½ ts salt i en stor bolle. Selv om Urad-mel tradisjonelt brukes til å lage papadums, kan det være vanskelig å finne så du kan du bruke kikertmel.
Tilsett 1 fedd hakket hvitløk og bland godt. Bruk en treskje til å røre ingrediensene godt. Forsikre deg om at hvitløken er godt fordelt over deigen. Etter omrøring i 30 sekunder til et minutt, lager du en brønn i deigen til vannet.
Hell vann i brønnen. Hell nå ¼ kopp vann i hullet du laget.
Bland ingrediensene til det blir tørr fast deig. Du kan bruke en treskje i begynnelsen. Når massen blir fastere, kan du fortsette med hendene. Du kan også elte melet og vannet med hendene fra begynnelsen.
Bryt alltid et stykke deig på størrelse med en valnøtt og rull den ut. Bruk en kjevle for å lage tynne skiver. Dryss arbeidsområdet ditt med litt deig og dryss noen dråper olje over det for å gjøre papadumene lettere å lage mat.
I noen oppskrifter anbefales det å forme sirkler fra deigen med en pizzakutter eller en gammel CD eller DVD. Egentlig betyr ikke formen noe, for den endrer seg under bakingen.
Du kan også spre litt ekstra olje eller ghee på hver deigbit for å få den til å bake bedre.
Dryss hver tynne deigskive med cayennepepper. Dette gjør etter hvert papadumene fine og krydret. Du kan også strø papadums med pepper på begge sider for maksimal krydret resultat.
Metode 2 av utbaking
Legg de tynne skivene av deigen på to bakeplater. Papadumene er nå klare til å bli bakt. Legg dem forsiktig på et stekebrett. Du kan eventuelt smøre platen med olje for å forhindre at den fester seg. La det være nok plass mellom deigbitene, slik at de ikke fester seg sammen og utvides litt under bakingen.
Du kan bake flere papadums samtidig, eller en om gangen hvis det ikke er plass til det.
Stek deigen i ovnen ved 150 ºC i 15 til 20 minutter, eller til vaflene er sprø og tørre.
Følg med på deigen de første 10 minuttene for å se om de ikke bakes for raskt. Sluttresultatet skal være sprøtt og tørt, men ikke så tørt at det går i stykker med en gang du berører det.
La papadumene avkjøles. La papadumene avkjøles på stekebrettet før du fortsetter å bake dem i en panne.
Hvis du ikke skal servere papadumene med en gang, kan du lagre dem i en lufttett boks etter at de er avkjølt.
Varm olje i en stekepanne over middels varme. Ha ½ ts (2,5 ml) olje i en stekepanne og vent til oljen begynner å koke.
Hvis du ikke vil bake papadumene på nytt, og du foretrekker den sprø og tørre ovnsbakte versjonen, trenger de ikke lenger legges i pannen. Etterbakingen gir imidlertid den spesielle autentiske smaken.
Legg 1 eller 2 papadums i oljen og vend dem når kantene begynner å krølles. Dette vil ta 30 sekunder til 1 minutt for den ene siden, og vil være raskere for den andre siden. Bruk tangen til å vende papadums forsiktig når første side er ferdig.
Fjern papadums fra pannen før du surfar. På denne måten forhindrer du at denne deilige snacks brenner.
Legg hjemmelagde papadums på et papirhåndkle mens du baker resten. Legg de bakte papadumene på papirhåndklær for å absorbere overflødig olje mens du baker resten av papadumene.
Server denne deilige snacks, muligens med favorittretten din. Papadums kan kombineres med chutney, baba ganoush, hummus eller din favoritt indiske rett.
Metode 3 av steking av papadums
Varm 2 kopper olje i en høy kjele. Det tar noen minutter før oljen koker. Nå kan du steke papadumene.
Ha et stykke deig i oljen og la den bake i 2 minutter. Stek deretter bitene med papadum som du har tilberedt en etter en i oljen. Følg nøye med steking. Hvis du vil jobbe raskere, kan du steke flere papadums samtidig, men du risikerer at de fester seg eller baker sammen fordi du ikke lenger kan se den nederste. Papadumene begynner å utvide på et tidspunkt, noe som gjør dem fluffere.
Snu papadum og la den andre siden bake i 30 sekunder. Snu papadum med en skje med hull eller en skimmer når den ene siden er kokt. Den andre siden tar mindre tid, men vær oppmerksom på om begge sider tilberedes likt. Det ferdige produktet har en vakker gullbrun farge.
Bruk en skje med hull for å fjerne papadums fra oljen. Fjern papadumene forsiktig fra oljen med en skje med hull. Hold skjeen over pannen i noen sekunder for å drenere oljen.
Legg papadumene på en tallerken med kjøkkenpapir. Kjøkkenpapiret absorberer overflødig olje. Du kan vri papadums etter et minutt, slik at oljen blir absorbert fra begge sider.
Stek resten av papadomene. Stek de andre papadumene i oljen til de når ønsket sprøhet. Du kan legge flere tallerkener med kjøkkenpapir ved siden av hverandre for å absorbere mer olje.
Server denne deilige snacks, muligens med din indiske favorittrett. Papadums er enkle å kombinere med chutney som en dyppesaus.