Dag 1
Bløtlegg 300 g krystallmalt i 1 l vann
Dag 2
maltet og vannet
1 kg økologisk hvetemel
180 g siktet emmer
40 g grov emmer
25 g salt
8 g gjær
550 g surdeig
1 ts ristet og kjørt fennikelfrø, ikke kjør helt fint
Kjør alt sammen utenom gjær og salt på lav hastighet i 10 minutter, og middels hastighet i 5 minutter. Ha i gjær og salt og kjør i 5 minutter til. La deigen hvile over natten i kjøleskapet.
Dag 3
Ha godt med mel på benkeplaten og velt deigen utover, ikke kna den. La den heve i 2 timer og kutt emner på ca 225 g. Legg på brett og hev i ca 45 minutter. Dryss grov emmer og fennikelfrø på toppen og snitt brødene godt på tvers. Forvarm ovnen til 250 °C og sett inn brødene. Hiv inn godt med vann og lukk ovnen knapt. Stek i 5 minutter og skru ovnen ned til 210 °C. Stek videre i ca 20 minutter.
Pisket Rørossmør
Temperer smøret og pisk det hvitt med en kjøkkenmaskin.