Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Malt- og fennikelbrød med pisket Rørossmør

Malt- og fennikelbrød med pisket Rørossmør>

Dag 1

Bløtlegg 300 g krystallmalt i 1 l vann

 

Dag 2

maltet og vannet

1 kg økologisk hvetemel

180 g siktet emmer

40 g grov emmer

25 g salt

8 g gjær

550 g surdeig

1 ts ristet og kjørt fennikelfrø, ikke kjør helt fint

 

Kjør alt sammen utenom gjær og salt på lav hastighet i 10 minutter, og middels hastighet i 5 minutter. Ha i gjær og salt og kjør i 5 minutter til. La deigen hvile over natten i kjøleskapet.  

 

Dag 3

Ha godt med mel på benkeplaten og velt deigen utover, ikke kna den. La den heve i 2 timer og kutt emner på ca 225 g. Legg på brett og hev i ca 45 minutter. Dryss grov emmer og fennikelfrø på toppen og snitt brødene godt på tvers. Forvarm ovnen til 250 °C og sett inn brødene. Hiv inn godt med vann og lukk ovnen knapt. Stek i 5 minutter og skru ovnen ned til 210 °C. Stek videre i ca 20 minutter.

 

Pisket Rørossmør

Temperer smøret og pisk det hvitt med en kjøkkenmaskin.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev