Knekkebrød
9 dl vann
150 g havregryn
200 g sammalt hvete grov
200 g sammalt rug fin
75 g linfrø
75 g sesamfrø
75 g gresskarkjerner
150 g solsikkekjerner
10 g salt
5 g gjær
Bland korn og melk. Kok opp vannet og ha det over kornene og melet.
Når blandingen holder romtempetur blandes gjæren inn. Denne løses opp i litt kaldt vann først. La deigen stå i 12 timer. Has så tynt utover på et brett med bakepapir. Stekes på 150 °C i ca. 40 minutter.
Syltet løk
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
Alt kokes opp og helles over skivet rødløk og avkjøles. Smaker best etter 24 timer.
Skjørostkrem
1 del rømme
2 deler Skjørost
Kjøres glatt med en stavmikser og smakes til med salt og pepper. Server knekkebrødene med pisket Rørosrømme, Skjørost og fenalår. Pynt med urter som timian eller karse.