Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Knekkebrød med Skjørost og fenalår

Knekkebrød med Skjørost og fenalår >

Knekkebrød

9 dl vann

150 g havregryn

200 g sammalt hvete grov

200 g sammalt rug fin

75 g linfrø

75 g sesamfrø

75 g gresskarkjerner

150 g solsikkekjerner

10 g salt

5 g gjær

 

Bland korn og melk. Kok opp vannet og ha det over kornene og melet.

Når blandingen holder romtempetur blandes gjæren inn. Denne løses opp i litt kaldt vann først. La deigen stå i 12 timer. Has så tynt utover på et brett med bakepapir. Stekes på 150 °C i ca. 40 minutter.

 

Syltet løk

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

 

Alt kokes opp og helles over skivet rødløk og avkjøles. Smaker best etter 24 timer.

 

 

Skjørostkrem

1 del rømme

2 deler Skjørost

 

Kjøres glatt med en stavmikser og smakes til med salt og pepper. Server knekkebrødene med pisket Rørosrømme, Skjørost og fenalår. Pynt med urter som timian eller karse.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev