Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Julekake

Julekake>

2 kaker

Alle ingredienser må være romtempererte

3,2 dl H-melk

475 g siktet hvetemel

60 g sukker

5 g salt

5 g kardemomme

50 g rød ferskgjær

60 g smør

250 g rosiner

100 g sukat ,kan erstattes med rosiner, tørket appelsinskall

 

Ha alle ingredienser utenom rosiner, sukat og smør i eltebollen. Eltetid avhenger kjøkkenmaskinen, men denne deigen skal godt, 5 minutter på lav hastighet og 5 – 10 minutter på hurtig kan være et utgangspunkt, til du får en glatt deig med «godt strekk» som slipper bollen under elting. Du skal kunne strekke deigen til en tynn hinne, tenk tyggegummiboble. Når deigen har nådd denne konsistensen har du i smøret litt og litt og  det må være helt mykt. Stopp eltingen i det smøret er eltet inn. Fortsetter du eltingen vil mye av smørsmaken oksidere og forsvinne.

Rosiner og sukat eltes inn forsiktig til slutt på lav hastighet. Ta deigen ut på benken og brett den sammen som en konvolutt, og la den modne i bollen i 30 minutter. Ta deigen ut og gjør det samme en gang til. Etter 30 nye minutter tar du deigen ut av bollen, og deler den i to like store deigemner. Rundvirk emnene til to store, runde boller, og legg på brett med bakepapir.

Legg over et håndkle og la dem heve til nesten dobbel størrelse. Det tar ca 45 - 60 minutter i romtemperatur. Pensles med egg  og stekes nederst i ovnen på 175° C i ca 30 minutter. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev