Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Jaktvørterkake

Jaktvørterkake>

To brød

Alle ingredienser må romtempererte

5 dl redusert vørterøl, kokt ned fra 1 l

512 g siktet hvetemel,

284 g siktet rugmel

114 g mørk sirup

9 g salt

40 g smør

50 g rød ferskgjær

300 g rosiner

2 g malt anis

2 g malt nellik

2 g malt kanel

2 g allehånde

2 g malt ingefær

 

Kok ned 1 l vørterøl til en halvliter. Dette for å få frem mer av vørtersmaken. Avkjøles i romtemperatur. Gjør dette gjerne dagen før.

Ha alle ingrediensene utenom rosinene i eltebollen. Eltetid varierer fra maskin til maskin. Men en deig med så mye rug, bør kun eltes på sakte, hvis du har en maskin som tar deigen godt.

Ca 10 minutter, til du har en glatt fin konsistens, og godt strekk. Eltes den for hardt eller lenge blir det skjøre glutennettet kjørt i stykker. Rosinene eltes inn forsiktig helt til slutt.

Ta deigen ut på benken og brett den sammen som en konvolutt, og la den modne i bollen i 45 minutter. Ta deigen ut og gjør det samme en gang til.

Etter 30 minutter tar du deigen ut av bollen, og deler den i to like store deigemner. Rundvirk emnene til to store, runde boller, og legg på brett med bakepapir.

Legg over et håndkle og la dem heve til nesten dobbel størrelse det tar ca 45 – 60 minutt i romtemperatur. Pensles med egg  og stekes nederst i ovnen på 200 ° C i ca 30 minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev