Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig

Gyro på potetbrød >

Her har vi laget et potetbrød på fermentert potet og yoghurt, en slags surdeigsak. Den er fylt med hjertesalat, bakt tørrfisk, syltet gulrot, cherrytomat, crème fraîche-dressing og ramsløk.

 

Potetbrød

ca. 10 brød

500 g skrelt mandelpotet

300 g hvetemel

300 g byggmel

8 dl gresk yoghurt

20 g salt

 

Om du vil gjøre dette brødet ekstra godt, gjør du slik:

Damp potetene til lett overkokt. Knus mens de fortsatt er varme og la dem tørke av litt. Ha i en vakumpose og forsegl den. Legg den på et varmt sted i ca. 7-10 dager. Under denne prosessen kommer posen til å blåse seg opp litt og fermentere lett, noe som gir en god, syrlig smak.

Du kan bake brødet uten å gjøre dette, fortsett da slik:

Bland sammen potetene med mel, yoghurt og salt. Legg deigen i kjøleskap over natta. Bak emnene ut flate, ca. 1 cm klappekaker og bruk godt med mel. Varm opp en jernpanne til litt over medium varme. Gni med en papirbit eller pensle utover litt olje, kost av litt mel, og stek brødene gylne på hver side. Pensle brødene med litt smør og bak dem i stekeovn på 200 °C i 5 minutter.

De skal være litt «rå» i midten. Spises nystekte. Deigen tåler ca. 5 dager i kjøleskap. Vi har servert lefsa med bakt tørrfisk, søtpotetchips, agurkstaver, tomater og ramsløkdressing.

 

Ramsløkdressing

1 boks Seterrømme

ca. 2-3 ss Ramsløkpuré, ramsløk og olivenolje

sitron, salt og pepper

 

Pisk rømmen til lett luftig krem. Vend inn ramsløk, juster mengden etter styrken på pureen. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev