Nyhet
Bake bakst m/uten gjær, surdeig og mørdeig Grovbrød med skjørost

Grovbrød med skjørost >

Grovbrød med skjørost

220 g vann                                                                                                                           

100 g sammalt grov rug

400 g vann

500 g hvetemel

100 g Fibra, 100% korn

5 g fersk gjær, størrelser som en liten ert eller 2 g tørrgjær

10 g salt

300 g Skjørost

 

 

Kok opp vann og hell det over det grove rugmelet. Rør sammen til alt melet er bløtt. Mens dette avkjøles blandes resten av deigen sammen, bortsett fra salt og gjær. Bland i to minutter til melet er bløtt. La dette stå tildekket til rugblandingen er romtemperert.

Bland rugblandingen og deigen, og tilsett salt og gjær. Elt rolig i 15 minutter, øk hastigheten og elt til deigen slipper bollen. Tilsett Skjørost og elt til den er godt blandet inn. Legg deigen i en egnet beholder, og dekk den med plast. La den stå i romtemperatur i 3-4 timer slik at gjærsoppen kommer godt i gang.

Form til et stort eller to små brød. Formes til kuler og la dem hvile på benken i 20 minutter før de rulles sammen til brød. Rull dem i siktet rug og legg dem i en hevekurv eller smurt brødform. Heves en time eller to på en lun plass til deigen kjennes luftig og spenstig.

Stekes i forvarmet ovn på 220 °C i 30-35 minutter eller i en jerngryte som her til kjernetemperatur på 96 °C. Hell gjerne er par dl varmt vann inn i ovnen for å skape litt damp. Dette gir litt mer heving og god skorpe.

Serveres med hva man måtte ønske og gjerne som her med Rørossmør og blåbærsyltetøy toppet med Skjørost.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev