Afternoon tea er en sjarmerende tradisjon med røtter helt tilbake til midten av 1800-tallet. Og selvfølgelig er den britisk.
Det å skape en uforglemmelig ettermiddag. Ferske finger- sandwicher, nystekte scones, syltetøy og krem er noe av det som frister over lukten av nytrukket te.
Afternoon tea kan serveres i hagen, ved kjøkkenbordet, ved peisen i hjemmekoselige omgivelser eller omgitt av alt det fineste du har å sette frem. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.
Bare husk at settingen er like viktig som det du serverer. Det gjelder at gjestene koser seg. Det er liksom det som er afternoon tea.
Her er noen forslag til hva den kan inneholde
Små sandwiches med trøffel, parmaskinke, røkt ørret, dillmajones og ørretrogn, marinert agurk og pepperrot og gruyere
Ferske madeleine med appelsin og honning
Scones patehoux fylt med hvit sjokolade og kastanjekrem
Forskjellige makroner og petit fours med sjokolade
Assotert frukt som jordbær, honningmelon, vannnmelon, mango, ananas, blåbær, papaya, appelsin og druer.
Assorterte oster som ikke er for flytende, saltet smør og hjemmelaget syltetøy.