Norsk Mat Korn/meieriprodukter Tjukkmjølkdessert

Tjukkmjølkdessert >

Tjukkmjølkmousse

 175 g hvit sjokolade

100 g fløte

3 plater gelatin

75 g egg

100 g sukker

150 g tjukkmjølk

250 g krem 

 

Bløtlegg gelatin. Varm fløten og kjør inn sjokolade med stavmikser.Varm opp egg og sukker til 84 °C, tilsett gelatin. Avkjøl denne blandingen til ca. 50 °C og bland inn tjukkmjølka. Når sjokolade- og tjukkmjølkblandingen er 40 °C skal de blandes sammen og vendes til slutt inn i kremen.

 

Kake med tjukkmjølk

200 g mandelmel

200 g melis

37g maisenna

40 g honning

230 g eggehvite

65 g brunet smør

100 g tjukkmjølk 

 

Bland alt sammen i en bolle med slikkepott. Fyll smurte former med kakesmeten og stek på 180 °C i ca. 9 minutter. 

 

Sitronskum

240 g sukker

4 egg

2 dl sitronsaft

250 g smør 

 

Varm opp sukker, egg og sitron til 84 °C. Sil av og avkjøl til ca. 50 °C. Kjør så inn smør med stavmikser. Ha hele blandingen på en espumaflaske med to patroner.

 

Sorbet

250 g tjukkmjølk

250 g sukker

250 g melk

2 plater gelatin

30 g sitron 

 

Bløtlegg gelatin. Kok melk med sukker, ha i gelatin og avkjøl. Bland inn tjukkmjølk og sitron. Kjør så på ismaskin. Anrett gjerne som på bildet med komponentene på en stor tallerken og pynt med spiselige blomster og urter, som sitronverbena. 

 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev