Norsk Mat Korn/meieriprodukter Pastaputer med Skjørost

Pastaputer med Skjørost >

Pastadeig

800 g hvetemel

4 egg

5 eggeplommer

1 ts salt

2 ss vann

 

Alt kjøres sammen til en deig. Skal ikke eltes, bare blandes. Er deigen tørr, tilsett litt mer vann. La den hvile i 3 timer. Kjevles ut til det tynneste på en pastamaskin. Lag puter og fyll med Skjørost og stekt løk. Kok dem i 3 minutter i vann med salt og olivenolje rett før servering.

 

Jordskokksuppe

6 store jordskokk

2 dl kylling- eller grønnsakskraft

2 dl fløte

 

2 jordskokker skrelles, kuttes opp i terninger og legges i isvann. 4 jordskokker skrelles og deles grovt opp, kokes med kraft og fløte til de er møre. Suppen kjøres glatt i en blender, spe med litt vann hvis den er for tykk. Jordskokkterningene stekes møre i klaret smør  Pastaen serveres med jordskokksuppe, stekte jordskokker, asparges eller andre grønnsaker og confit av hjerte eller f. eks and. Det hele toppes med Skjørost og urter.

 
>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev