Norsk Mat Korn/meieriprodukter Gamalost fra Vik med nyrørt tyttebærsyltetøy og kviteseidsmør

Gamalost fra Vik med nyrørt tyttebærsyltetøy og kviteseidsmør>

Tyttebær kan kokes og røres til syltetøy.

Kokt tyttebærsyltetøy.

1 kg tyttebær

500 g sukker

1 dl vann

 

Ha bær, sukker og vann i en kjele og kok i ca 10 minutter. Rør av og til. Ha det varme syltetøyet over i sterile syltetøyglass. Skru på lokket og la syltetøyet avkjøle.

 

 

Nyrørt tyttebær

 

1 kg tyttebær

 

 350 gsukker

 

Bland bær og sukker og rør til sukkeret er helt oppløst og bærene liksom skummer.  Fylles over på egnet emballasje. Sukkermengden er en smaksak.

 

Ta ditt beste flatbrød og gjerne med litt tykkelse. Smør godt med smør på. Bruk enten smør fra Avde, røros eller Kviteseid. Legg på en tykk skive med gamalost ofg fortsett med et god skive smør på toppen. Avslutt med tyttebærsyltetøy.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev