Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Utbeinet lammelår av villsau, auberginepuré og tomatsalat

Utbeinet lammelår av villsau, auberginepuré og tomatsalat >

1 lammelår av villsau

 

Bein ut låret og krydre godt med salt, pepper og gjerne litt sitrontimian.

Rull kjøttet opp med clingfilm og trekk det sous vide på 60 °C i 3 timer. Ta det ut og fortsett på grillen på indirekte varme i ca. 30 minutter.  Pakk kjøttet inn i folie og la det hvile i 15-20 minutter.

 

Auberginepuré

3 aubergine

2 fedd hvitløk 

0,5 dl olivenolje

3 dl fløte

smak til med salt og sitron

 

Bak auberginene i ovnen til de er myke. Skrap ut alt inni og hakk det grovt opp. Svisj hvitløken i olivenolje, tilsett auberginen og fløte. La det småkoke i ca. 5 minutter og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Tomatsalat

4 plommetomater

1 ss sukker

2 ss epleeddik

1 mellomstor, finkuttet rødløk

2 ss basilikum

sitrontimian

 

Bland alt i en bolle og la den stå på benken i ca. 1 time før bruk.

 

Pistasje- og pinjekjerneolje

100 g ristede pistasjnøtter

100 g ristede pinjekjerner

1 dl nøytral olje

smak til med salt

 

Kjør alt opp på en kjøkkenmaskin eller stavmikser og smak til med salt. Skjær bogen opp i saftige biter og server tilbehøret ved siden av.

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev