Khao ka moo er en rett som du ser overalt på gaten i Thailand, enten med svinefot eller med knoke. Dette er kokt ris med svinekjøtt, servert med kokt egg og gjerne litt fermentert kål. Legg labbene i saltet vann over natten.
Blansjer labbene slik at du får bort urenheter, ved å koke opp fra kaldt vann. Kast vannet og hell over masterstock. Braiser labbene i ca. 2,5 timer på 130 °C.
Masterstock
2 liter vann
2 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus
1 ingefærrot
2 cassiabark, eller kanelstenger
8 stjerneanis
20 hvite pepperkorn
6 fedd hvitløk
6 korianderrot, om du har
Knus hvitløk, korianderrot og hvit pepper i en morter til fin paste, og fres det i olje til det er gyllent. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Kok egg i 7 minutter og skrell eggene. Serveres med ris, egg, labber og litt av kraften