Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Syltelabber – griseføtter

Syltelabber – griseføtter>

Khao ka moo er en rett som du ser overalt på gaten i Thailand, enten med svinefot eller med knoke. Dette er kokt ris med svinekjøtt, servert med kokt egg og gjerne litt fermentert kål. Legg labbene i saltet vann over natten.

Blansjer labbene slik at du får bort urenheter, ved å koke opp fra kaldt vann. Kast vannet og hell over masterstock. Braiser labbene i ca. 2,5 timer på 130 °C.

 

Masterstock

2 liter vann

2 dl soyasaus

2 dl søt soyasaus

1 ingefærrot

2 cassiabark, eller kanelstenger

8 stjerneanis

20 hvite pepperkorn

6 fedd hvitløk

6 korianderrot, om du har

 

Knus hvitløk, korianderrot og hvit pepper i en morter til fin paste, og fres det i olje til det er gyllent. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Kok egg i 7 minutter og skrell eggene. Serveres med ris, egg, labber og litt av kraften

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev