FOTO stian broch
KOKK KOKK KARL TORBJØRN ANDERSEN
APPETITT 4/2017
Bruk rester av de kokte mandelpotetene og pinnekjøttet sammen med litt søtpotet.
For meg er gnocchi noe av det beste som finnes!
Luftige karbohydrater i form av en deilig pastapute proppet med ost og andre deilige godsaker. Jeg bruker svært sjelden oppskrift på gnocchien.
Men det du må på passe på er at jo mer hvemel du tilsetter, jo fastere eller seigere blir konsistensen. Derfor bør poteten og søtpoteten bør være så tørr så mulig. Væsken i deigen bør heller komme fra egget.
100 g kokt mandelpotet
200 g bakt søtpotet
1 egg
150 g hvetemel
30 g XO Holtefjellost
1 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
1 ss smør
1 kvist salvie
2 ss finkuttet sjalottløk
Kok gnocchien i saltet vann i 1 minutt til de flyter opp. Avkjøl dem på et smurt brett. Gnocchiene stekes på middels varme på begge sider til der er fine og gyldne. Ha i ett knust fedd hvitløk med skall under stekeprosessen.
Tilsett 1 ss smør på slutten sammen med en kvist salvie og finkuttet sjalottløk. Topp med revet ost og sprøstekt pinnekjøtt.