Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Søtpotet gnocchi med Xo holtefjell og pinnekjøtt

Søtpotet gnocchi med Xo holtefjell og pinnekjøtt>

Bruk rester av de kokte mandelpotetene og pinnekjøttet sammen med litt søtpotet.

 

For meg er gnocchi noe av det beste som finnes! 

Luftige karbohydrater i form av en deilig pastapute proppet med ost og andre deilige godsaker. Jeg bruker svært sjelden oppskrift på gnocchien. 

 

Men det du må på passe på er at jo mer hvemel du tilsetter, jo fastere eller seigere blir konsistensen. Derfor bør poteten og søtpoteten bør være så tørr så mulig. Væsken i deigen bør heller komme fra egget.

 

 

100 g kokt mandelpotet

200 g bakt søtpotet

1 egg

150 g  hvetemel

30 g XO Holtefjellost

 

1 fedd hvitløk

2 ss solsikkeolje

1 ss smør

1 kvist salvie

2 ss finkuttet sjalottløk

 

 

Kok gnocchien i saltet vann i 1 minutt  til de flyter opp. Avkjøl dem på et smurt brett. Gnocchiene stekes på middels varme på begge sider til der er fine og gyldne. Ha i ett knust fedd hvitløk med skall under stekeprosessen.

 

Tilsett 1 ss smør på slutten sammen med en kvist salvie og finkuttet sjalottløk. Topp med revet ost  og sprøstekt pinnekjøtt.

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev