Hjerte
1 lammehjerte
salt, sukker og røykspon
Legg hjertet i 40/60 sukker/salt i ca. 1 time. Skyll av og tørk. Røyk hjertet og tørk det på 50 °C til det er tørt.
Grillet rømme
3 dl Rørosrømme
2 middels store «klare» kullbiter
Ha kullet rett i rømmen og dekk til med plast. La det trekke i ca. 30 minutter før du siler av.
Granskuddolje
100 g granskudd
50 g spinat
4 dl olje
Kjør på blender i ca. 2 min. på 60 °C. Sil av gjennom klede og avkjøl i isbad.
Granskuddglace
30 g granskudd
20 g epleeddik
20 g vann
15 g sukker
Kok til sirup og sil av.
Purremarg
Rens purren til du har igjen margen
smør, vann og salt
Kok purremargen i smørvann til den er mør. Pensle på litt av granskuddglacen før servering. Finsnitt det hvite som er resterende av purren og legg i isvann.Serveres rått.