FOTO stian broch
KOKK kOKK KARL TORBJØRN ANDERSEN
APPETITT 4/2017
Pasta
350 g mel
9 eggeplommer
1 helt egg
1 ts salt
1 ss olivenolje
Ta alle råvarene i en kenwoodbolle og elt deigen til den former seg til en fast deig. Pakk den inn i kjøkkenplast og legg den kjølig i ca 1 time.
Ravioli-fyll
200 g gresskar
50 g spinat
50 g parmasan
50 g pinnekjøtt
salt og pepper etter smak
Bak gresskaret på 210 ° C til de er møre og dette tar ca 20 minutter. Stek spinaten lett i en panne. Når gresskaret er ferdig blandes kjøttet sammen med parmasan og spinat til en fast masse. Den trenger ikke å bli kjørt fint. Smak til med salt og pepper.
Ravioli
Nå bruk den ferdig lagde pastadeigen. Her kan det være lurt å bruke pastamaskin for å få den så tynn som mulig. Etter du har "kjelvet" den til fin tykkelse skal du stikke ut sirkler som er 5 diameter.
Legg en skje med fyllet på halvparten av sirklene med pasta. Pensle rundt fyllet med sammenvispet egg. Legg en ny sirkel med pasta på. Nå er det viktig å presse pastaen sammen slik at den ikke går fra hverandre.
Tips: bruk mel under pastaen når du stikker sirklene ut slik at den ikke setter seg fast i bordet.
Å koke ravioli er en veldig kjapp prosess når pastaen er fersk. Så når du har ferdig oppkokt vann svil det bare ta et lite minutt.
Stek det ferdig dampete pinnekjøttet hardt i en stekepanne med smør slik at det blir karamilisert.
Til servering topper du raviolien med det stekte pinnekjøttet, litt stekt grønnkål og revet permasan.