3 villsaunakker, gjerne av lam
8 mellomstore poteter
2 persillestilker
1/5 sellerirot
5 fedd hvitløk
2 ss eplejuice
Salt og pepre nakken godt. Grill den av til den er fint karamellisert og pakk den inn i alu-folie sammen med aromatene. Bak nakken i ovnen på 85 °C over natten.
Konfitpoteter
10 nypoteter
1 l nøytral olje
1 ts hel pepper
1/4 zest av 1 hel sitron
1 ts fennikelfrø
Ha alt i en kjele og la det stå på svak varme i ca. 20 minutter.
Chiffonade
10 blader av hjertesalat
10 store blader av ramsløk
1/4 bunt persille
Vask bladene godt, kutt dem tynt og bland alt sammen. Smak til med litt olivenolje og salt.
Eple
Høvles tynt og stikkes ut.
Estragonsyltet sennepsfrø
5 ss tørket sennepsfrø
Lag en syltelake med eple og eddik, 1 del eddik, 1,5 dl sukker, 1,5 dl vann og 1 stor stilk estragon. Sennepsfrø legges i bløt i 1 døgn.
Sil av vannet og kok sennepsfrøene i 30 minutter. Avkjøl under kaldt vann og til slutt has over i varm syltelake. La det småkoke i ca. 3 minutter.
Avkjøl dem på benken. Riv den langtidstekte nakken i biter med en gaffel. Del potetene i to og anrett kjøttet på potetene med garnityret på toppen.