Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Pulled villsaunakke, konfitpoteter og estragonsyltede sennepsfrø

Pulled villsaunakke, konfitpoteter og estragonsyltede sennepsfrø >

3 villsaunakker, gjerne av lam

8 mellomstore poteter

2 persillestilker

1/5 sellerirot

5 fedd hvitløk

2 ss eplejuice 

 

Salt og pepre nakken godt. Grill den av til den er fint karamellisert og pakk den inn i alu-folie sammen med aromatene. Bak nakken i ovnen på 85 °C over natten.

 

Konfitpoteter

10 nypoteter

1 l nøytral olje

1 ts hel pepper

1/4 zest av 1 hel sitron

1 ts fennikelfrø

 

Ha alt i en kjele og la det stå på svak varme i ca. 20 minutter.

 

Chiffonade

10 blader av hjertesalat

10 store blader av ramsløk

1/4 bunt persille

 

Vask bladene godt, kutt dem tynt og bland alt sammen. Smak til med litt olivenolje og salt.

 

Eple

Høvles tynt og stikkes ut.

 

Estragonsyltet sennepsfrø

5 ss tørket sennepsfrø

 

Lag en syltelake med eple og eddik, 1 del eddik, 1,5 dl sukker, 1,5 dl vann og 1 stor stilk estragon. Sennepsfrø legges i bløt i 1 døgn.

Sil av vannet og kok sennepsfrøene i 30 minutter. Avkjøl under kaldt vann og til slutt has over i varm syltelake. La det småkoke i ca. 3 minutter.

Avkjøl dem på benken. Riv den langtidstekte nakken i biter med en gaffel. Del potetene i to og anrett kjøttet på potetene med garnityret på toppen.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev