FOTO stian broch
KOKK kOKK KARL TORBJØRN ANDERSEN
APPETITT 4/2017
4 potetlefser
200 g pinnekjøtt uten ben
2 dl rømme
50 g tyttebær
1 hjertesalat
1 sjalottløk
Lag potetlefsen som anvist i oppskrift nedenfor.
Pisk tyttebær rømmen.
Stek pinnekjøttet i en varm panne med smør og sjalottløk.
Fyll potetlefsen med salat, pinnekjøtt og tyttebær rømme.
Potetlefse
200 g kalde, kokte, skrelte poteter
0,5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 ts bakepulver
50 g mel
Bland alt i en bolle til du får en deig som er fin å jobbe med. Del deigen i emner. Kjevle den ut med godt med mel. Stek lefsene på høy varme i en tørr stekepanne eller på en takke til de er gyllen på begge sider.
Tyttebær-rømme
2 dl rømme
50 g tyttebær
Pisk rømmen og vend inn tyttebærene. Smakes til med salt og sitronsaft.
Fyll lefsene med pinnekjøtt, salat, tyttebærrømme og finkuttet sjalottløk.