Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Pinnekjøttpai med chevre og syltet kålrot

Pinnekjøttpai med chevre og syltet kålrot>

Dette er en av de beste måtene jeg vet om for å få brukt opp alle pinnekjøttrestene. Er enkel, smaksrik og spennende pai som er like god på julebuffeten som den er i matpakka.

 

50 g Rørossmør

2,5 dl hvetemel

2 ss kaldt vann

3 egg

1 dl fløte

salt og pepper

100 g Chevre fra Haukeli

200 g ferdigkokt røkt pinnekjøtt fra Thulefjord

300 g kålrot

1 dl ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård

1 dl sukker

 

Start med paideigen. Kjør kaldt smør, mel og vann i en foodprosessor til en deig. Kjevle ut deigen så den passer i en paiform. Dekk formen med aluminiumsfolie og tørkede erter slik at deigen beholder formen under steking. Stek paibunnen på 200 °C i ca. 10-15 minutter til den begynner å få farge.

Pisk sammen eggene med fløten. Smak til blandingen med salt og pepper.

Fyll paibunnen med chevre, kokt pinnekjøtt og eggeblandingen. Stek paien på 180 °C til fyllet er fast. Dette tar ca. 15 minutter.

Kutt kålroten i små terninger. Kok kålrotterningene i eplejuice og sukker til de begynner å bli møre. Avkjøl. Server den varme paien toppet med syltet kålrot.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev