Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Margpiper av lam, syltet ramsløkblomst og rekeskall

Margpiper av lam, syltet ramsløkblomst og rekeskall>

Margpiper av lam

20 lammepiper

salt og vann

 

Legg pipene i 3 % saltlake over natten. Grill margpipene og pensle dem med rekesmør før servering.

 

Rekesmør og skall

500 g råreker

20 g tomatpuré

1 kepaløk

30 g fennikel

3 fedd hvitløk

500 g smør

 

Rens rekene og skill hoder og skall hver for seg. Kok rekehoder, tomatpuré og grønnsaker i smør i ca. 30 minutter før det siles av. Stek de resterende skallene i ovn på 160 °C i 10 minutter. Ta dem ut og knus dem litt med hendene.

Stek det knuste skallet i litt av smøret. Legg på klede slik at det får renne av seg.

 

Syltet ramsløkblomst

1 dl eddik

2 dl vann

60 g sukker

10 g salt

ramsløkknupper

 

Kok opp og hell over blomstene. Dander det på margen med skall, ramsløknupper og bronsefennikel.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev