Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Lammebrissel, selleri og karse

Lammebrissel, selleri og karse>

Lammebrissel

200 g renset brissel

50 g kyllingkraft

sitron og estragon

 

Stek brisselen gyllen i smør med urter. Ha i kyllingkraft slik at den glaseres og avslutt med litt sitronsaft.

 

Bakt og grillet selleri

1 selleri

 

Bak sellerien på 250 °C til kjernetemperatur på 90 °C. Legg sellerien rett på kull i en grill som «dabber» av. La den ligge på kullet over natten. Rens den og dra av en bit.

 

Saltbakt selleri med karse

1 selleri

grovsalt, mel og vann

 

Lag en trolldeig av salt, mel og vann. Pakk sellerien inn i dette og bak i ovn på 200 °C til kjernetemperatur på 75 °C. La sellerien avkjøles litt i deigen, ta den ut og avkjøl over natten. Skjær tynne skiver på oppskjærmaskin.

Resterende selleri kokes til puré med melk og fløte. Bland sammen finkuttet fermentert selleri og bland med kremen.

Pakk selleripakker med sellerikrem i bunn, karseblader og blomster av diverse slag.

 

Fermentert selleri

1 kg skivet selleri

25 g grovsalt

 

Vakumer dette sammen og la det ligge i ca. 20 dager på 20 °C. Bruk den juicen som kommer til saus.

 

Fermentert sellerisaus

sellerijuice, sitronsaft og geitesmør

 

Pisk sammen til en beurre blanc.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev