Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Konfitert og grillet side av villsau, spinat og knutekål

Konfitert og grillet side av villsau, spinat og knutekål >

1 l olje

1 side av villsau, med bein

1 ss hel pepper

10 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

5 kvister timian

2 stjerneanis

zest av 1 sitron

 

Legg siden i litt grovsalt i ca. 30 minutter, skyll og tørk den godt.

Brett siden slik at beina stikker litt ut og man får en fin form på den. Legg siden i en ildfast form og ha over olje og alle aromater. Konfiter i ovnen på 100 °C i 10 timer. Ta den ut av oljen, legg den i press og avkjøl. Når den har satt seg er den klar for grillen.

Grill siden til den har fått fin farge og er varm inni.

 

Spinat

500 g villspinat

1 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ss smør

 

Knutekål

½ knutekål

Lett syltelake på flaske 

 

Hasselnøttemulsjon

2 dl hasselnøttolje

1 eggeplomme

1 ts Dijon sennep

 

Smakes til med salt og røykes når den er ferdig. Anrett kjøttet på en fjøl med grønnsaker og emulsjonen ved siden av.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev