FOTO stian Broch
KOKK Kristin Jacobsen Frigstad
Appetitt 3/2018
timiansmør
1 liter kraft av okse, kalv, lam eller høns
4 gulrøtter
1 purre
1 persillerot
1 kålrot
1 sellerirot
400 g kjøttbollefarse
100 g utvannet byggryn, valgfritt
2 ss hakket persille
timian til pynt
200 g kantareller
2 ss smør til steking
2 ss hakket timian
100 g smør, romtemperert
Skjenning flatbrød
Vask og skrell grønnsakene, og del opp i små biter. Kok opp kraften og tilsett de oppdelte grønnsakene. La suppen koke i ca. 20 minutter til grønnsakene er myke.
Tilsett hakket persille og byggryn. Lag små boller av bollefarsen ved hjelp av en liten skje, og la dem trekke i suppen i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Rens kantareller og stek dem i en varm panne med smør, krydre med salt og pepper. Pisk smør med hakket timian. Server suppen med stekte kantareller, Skjenning flatbrød og timiansmør ved siden av.