Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Honningglasert pinnekjøtt med sprø topping

Honningglasert pinnekjøtt med sprø topping>

Dette pinnekjøttet fungerer godt som en del av juletapasen, eller som alternativet til det tradisjonelle pinnekjøttet med kålrotstappe og kokte mandelpoteter.

 

8 ss flytende honning, gjerne fra Reisa

4 ss ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård

½ sitron

800 g ferdigkokt røkt pinnekjøtt fra Vossakjøtt

1 dl sprøstekt løk

4 ss finhakkede urter

Mjødurtgele fra Nordlysmat som tilbehør

 

Kok honning, eplejuice og sitron til det begynner å tykne. Avkjøl. Pensle pinnekjøttet med honningglacen og stek pinnekjøttet i ovnen på 200 °C til det begynner å bli gyllent. Pensle underveis med honningen. Bland den sprøstekte løken med urtene.

Vend pinnekjøttet i løkblandingen like før servering. Server gjerne med Mjødurtgele.

 

Norske kvalitetsprodukter egner seg svært godt som gaver, både ferdigproduserte og som halvfabrikata. Tenk på dette neste sommer og høst. Da kan du safte, sylte og hermetisere både frukt, bær og grønnsaker. Disse kan danne grunnlaget som tilbehør av alle slag og brukes til alle slags kaker og desserter. Dette er hyggelige julegaver både å få og gi bort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev