Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Heavy metalbog, sort hvitløkspaste og syltet aubergineskall

Heavy metalbog, sort hvitløkspaste og syltet aubergineskall>

1 lammebog av villsau

2 gulrøtter

1/4 sellerirot

2 kepaløk

3 persillestilker

 

Rubb bogen ett døgn i forveien. Grill av bogen til den er fint karamellisert og ha den i en ildfast form som tåler grill. Ha i alle aromater og vann til det dekker bogen. La den stå på grillen med lokk til kjøttet slipper beinet. Det tar ca. 30-45 minutter. Ta den ut av laken og «krisp» den opp igjen på grillen.

 

Rubb

Tørket sellerirot skives tynt, dyppes i sitron og tørkes i dehydrator over natta. Sort hvitløk tørkes i dehydrator. Fennikelfrø roastes i panne sammen med tørket chipotle, knust einebær, knust stjerneanis og sort pepper.

Når alt er klart kjøres det opp på en mikser til en fin rubb.

 

Sort hvitløkspaste

3 hele, sorte hvitløk

1 ts fish sauce

1 ts soya

1 ts riseddik

½ lime

1 ss vann

 

Ha alt i en bolle og kjør glatt med stavmikser.

 

Persille

Friteres på 170 °C. Bruk lokk når du gjør dette til det slutter å frese, da slipper du unødvendig søl.

 

Sherrysyltet aubergineskall

1 dl sherryeddik

1 dl sukker

2 dl vann

skall av 3 auberginer

 

Kok opp alle ingredienser. Ha i aubergineskall og la det småkoke i ca. 3 minutter. Sett til siden, ha på lokk og la det kjøle seg ned på benken. Server bogen som delemat toppet med sort hvitløkspaste, fritert persille og syltet aubergineskall ved siden av.

 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev