150 g svinenakke
salt og pepper
Grill kjøttet periodevis et par ganger. Er skiven tynn, legg den av og på grillen ca. 3 ganger. La det hvile i 5 minutter.
200 g rå chorizo
10 g sorte sesamfrø
1 l kyllingkraft
sesamolje, etter smak
rødvinseddik, etter smak
salt, etter smak
Stek chorizo og sesamfrø i en tørr panne til det er gyldent og crispy. Hell i kyllingkraft og 1 ts sesamolje. Reduser dette til rett før det er svidd. Sil av chorizoen og smak til glaceen med eddik og salt.
Poteter, epler, sellerirot og løk
200 g kokte poteter
200 g epler
200 g sellerirot
200 g blansjerte boretaneløk
20 rosenkålhoder
10 g salt
100 g kyllingfett
300 g honning
1 dl rødvinseddik
Grønnsakene kuttes i like pene biter og blandes med salt, kyllingfett, honning og eddik. Bak dem i ovnen på 190 °C i 15 minutter. Blader fra rosenkålhoder stekes i panne med like deler baconfett og smør. Bland rosenkål inn med de andre grønnsakene. Anrett pent på en tallerken med blomkarse og løk.