Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Grillet lammesadel av villsau med estragon- og persilleemulsjon

Grillet lammesadel av villsau med estragon- og persilleemulsjon >

Grillet sadel 

1 lammesadel av villsau

 

Marinade

3 dl olivenolje

2 sjalottløk

1 ts pepperkorn

5 knuste einebær

1 laurbærblad

1 chipotle

2 fedd hvitløk

 

Kutt opp alt og bland det i oljen. Hell blandingen over sadelen og la den ligge ute på benken i to timer før grilling. Grill på indirekte varme i ca. 5-7 minutter på hver side. Pakke den inn i alu-folie og la den hvile i 15 minutter. Ta den ut av folien og legg den på grillen igjen.

Grill i tre minutter på hver side. Kutt ut fileten og snu hele sadelen opp ned. Dander alt inni den.

 

Estragon- og persilleemulsjon

Lag en estragon og persilleolje på samme måte som majones. 

 

Fermentert sopp

2 g salt pr. kg sopp

 

Høvl soppen tynt. Ha den i vakuumpose med salt og la den ligge ute på benken i 48 timer. Server sadelen som en delerett.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev