FOTO stian Broch
KOKK kristin Jacobsen Frigstad
appetitt 3/2018
4-6 Skjenning flatbrød
4-6 epler
50 g sukker
2 ss honning
saften av 1 sitron
Vaniljekrem
3 eggeplommer
2 egg
160 g sukker
40 g maisenna
4 dl melk
1 vaniljestang
Pisk sammen eggeplommer, hele egg og sukker i en bolle til det blir hvitt. Tilsett maisenna i eggedosisen. Kok deretter opp melken med vaniljestangen som du har delt på langs. Bland inn den varme melken, litt etter litt i eggedosisen under stadig omrøring, og la den småkoke til den tykner.
La kremen stå kaldt med tett plastfilm over inntil du skal bruke den. Bruk fingrene og klem ut resten av frøene i vaniljestangen. Fjern stangen.
Pisk opp vaniljekremen før bruk.
Rens eplene og skjær i biter. Smelt sukker til karamell i en panne. Legg eplebitene i karamellen og karamelliser eplene til de har fått en fin farge. Tilsett honning og saften av en sitron. Fyll vaniljekrem i en sprøytepose.
Legg opp på tallerkener lagvis Skjenning, vaniljekrem og epler. Server med en gang.