Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Potetrisotto med rødkål- og potetpuré

Potetrisotto med rødkål- og potetpuré>

Potetrisotto

Gulløye- og Ringerikspoteter, kuttet i brunoise

Holtefjell XO ost

fermentert kålrot, rosenkål og erter hvitvin og grønnsakskraft

rødløk, hvitløk og syltelake med tørket koriander

 

Fres rødløk og hvitløk i en kjele. Ha over hvitvin og la dette koke inn. Tilsett grønnsakene og avslutt med poteter. Ha i kraft og la dette koke inn før du gjentar det samme. Avslutt med å tilsette revet Holtefjell XO og smak til med syltelaken.

Dette er et godt garnityr til mange retter og egner seg til buffeen. Anrett den i skåler og pynt med urter.

 

Rødkål med potetpuré

3/4 rødkål

200 g potetpuré av Fjellmandel fra Oppdal

rødvin og kyllingkraft

1 stjerneanis

10 nellikspiker

1 ts lavendel

1 ts muskatnøtt

½ ts malt kanel

1 ts rosepepper

juice av 1 appelsin

3 epler, med skall

 

Mal krydderet til du får et fint pulver. Kutt rødkål og eple i tynne skiver. Ha det malte krydderet i kjelen sammen med appelsinjuice og la dette få trekke smak i et minutt på lav varme. Tilsett rødkål og eple og stek videre. Ha deretter i rødvin og kyllingkraft. Kok rødkålen til rødkålkonsistens.

Ta av halvparten av rødkålen og kjør dette mens det er varmt med potetpureen. Bland deretter tilbake og smak til ved behov. Serveres til julens retter av både kjøtt, fugl og pålegg.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev