Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Potetconsomme og røkt andehjerte

Potetconsomme og røkt andehjerte>

500 g kyllingkraft, saltet og klar

500 g skall av Ringeriks-, Fjellmandel- og Gulløyepoteter

1 kuttet purreløk

1 skrelt og kuttet gulrot

½ fennikel

½ gul løk eller 3 sjalottløk

1 stangselleri, vasket og kuttet

1 laurbærblad

1,5 ts korianderfrø

2 stilker timian

forvellede, tynne skiver av polkabeter

 

Vask potetene og bak dem i ovnen til de er møre. Hul ut potetene og legg skinnet tilbake i ovnen for å bli crispy. Bland alle ingrediensene utenom kraften. Kok opp kraften og tilsett potetskall og grønnsakene. La dette stå og trekke i 30-45 minutter. Sil kraften deretter gjennom et klede eller kaffefilter.

 

Potetmuffins

200 g Ringerikspoteter

35 g kokosmasse

50 g lettkokte havregryn

100 g hvetemel

100 g sukker

1,5 dl melk

1 ts bakepulver 2

5 g smør

1 egg


Kok potetene, skrell og mos dem mens de er varme. Pisk egget i melken. Smelt smøret og bland bakepulveret i melet. Bland alle ingrediensene inn i potetmosen. Fyll muffinsformer halvfulle med deigen. Lag en liten grop på toppen av hver muffins. Stek i 12-15 min på 225 °C.

 

Røkt andehjerte

5 andehjerter

2 g appelsinzest

1 ss margbeinfett

¼ ts tørket lavendel

røykepistol

 

Rens andehjertene og ha dem i en vakuumpose med resten. Sous vide andehjerter i fem minutter på 70 °C. Røyk dem i ca. 5 minutter. Om du ønsker sterkere røyksmak, la dem stå et par minutter til. Anrett ingrediensene pent i en passe skål eller dyp tallerken. Tilsett varm consomme og pynt med løpstikke eller annen urt.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev