FOTO stian Broch
KOKK konditor tonje holtungen
appetitt 3/2016
600 g plommer
100 g sukker
1 dl rosévin
Fjern steinen i plommene og del i biter. Kok opp med sukker og vin og småkok under lokk i ca. 5 minutter, avhengig av hvor modne plommene er. Hell plommene rett over i ildfast form.
Deig
80 g kaldt smør, i terninger
200 g mel
2 ts bakepulver
100 g sukker
120 g melk
litt hasselnøtter
Kna det tørre sammen med det kalde smøret til massen blir grynete.Tilsett så mye væske at deigen akkurat blir fast. Legg deigen over plommene med skje eller smuldre over med fingrene. Hakk opp noen hasselnøtter og strø over.
Stek på 200 °C til gyllen farge, i ca. 12 minutter.
Vaniljesaus
5 dl fløte
90 g sukker
6 eggeplommer
1 vaniljestang
Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Pisk inn eggeplommer og rør konstant til det tykner. Hell rett over i en bolle med sil, og passér. Avkjøl.