2 dl sukker, skal også brukes til Nyr
2 dl vann
4 hele stjerneanis
1 dl Lakka multelikør
8 ss Nyr
1 vaniljestang
16 fingerkjeks
2 dl multer fra Molta
Kok opp 1 dl sukker, 1 dl vann og stjerneanis. Kok til sukkeret er løst opp. Ha i multene og avkjøl. Kok opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Kok til sukkeret er løst opp.
Dra kjelen til side og tilsett multelikøren. Denne laken skal du bruke til å dyppe fingerkjeksen i. Bland Nyr med frøene fra vaniljestangen og smak til med sukker. Dypp fingerkjeksen i laken med multelikør.
Legg lagvis i porsjonsglass eller i en stor serveringsbolle sammen med Nyr og marinerte multer. Denne desserten kan du lage av epler og julekakerester også. Da kan du bruke eplelikør til laken og kanel istedenfor stjerneanis.