FOTO stian Broch
KOKK konditor tonje holtungen
appetitt 3/2016
Gir 1 gastroform eller ca. 32 stykker
150 g hvit sjokolade
225 g smør
300 g hvetemel
4,5 egg
300 g hvitt sukker
300 g brunt sukker
1 vaniljestang
1 sitron, kun skallet
225 g moreller, delt i to uten stein
225 g pistasj
150 g hvit sjokolade
Smelt sjokolade og avkjøl noe. Rør smør, sukker, vanilje og sitronskall hvitt med grind. Spe inn et og et egg vekselsvis med mel og tilsett smeltet sjokolade.
Bland inn halvparten av pistasj og hvit sjokolade pluss morellene. Hell røren over i smurt form med bakepapir. Glatt ut og dryss over den siste halvparten med pistasj og hvit sjokolade. Stekes ved 175 °C i ca. 20 minutter. Må avkjøles godt før den kuttes i stykker.