FOTO stian Broch
KOKK konditor tonje holtungen
appetitt 3/2016
Morellcoulis
150 g moreller, delt i to, uten stein
30 g sukker
1,5 dl vin
Kok opp alt under lokk til morellene er møre. Kjør glatt med stavmikser og passér. Avkjøl.
Is-smete
5 dl melk
5 dl fløte
150 g sukker
10 eggeplommer
75 g glukose
2 vaniljestenger
10 halve moreller
Visp sammen eggeplommer og sukker. Varm opp melk, fløte, glukose og vanilje til kokepunktet. Slå den varme væsken over eggeblandingen mens du visper. Varm opp til 85 °C under omrøring. Sil av, avkjøl og kjør i ismaskin. Ha isen over i en avkjølt form og hell over morellcoulis.
Lag noen lette sirkler for å røre sausen lett inn i isen og dryss over med halve moreller.